Manager Installations & Commissioning

Functieomschrijving

De afdeling Installations & Commissioning installeert de sorters bij onze klanten. Het team bestaat uit 21 enthousiaste collega’s die samen een gezonde mix vormen van leeftijd, ervaring en karakters.

Door de verdere groei en professionalisering van onze organisatie is er behoefte aan een ervaren kandidaat voor de functie van:

 

Manager Installations & Commissioning

Motivator, sterke communicatie, spin in het web, people manager

 

Wat verwachten wij van je?

Als Manager Installations & Commissioning heb je een brede en diverse rol. Je bent verantwoordelijk voor diverse processen binnen de afdeling. Zowel op management niveau als op pragmatisch vlak.

 

Wat houdt de functie in?

Als Manager Installations & Commissioning stel je op basis van ondernemingsdoelstellingen het afdelingsjaarplan op. Je bepaalt in overleg met Director Operations de afdelings KPI’s en je bewaakt deze.

 

Daarnaast zorg je voor voldoende bezetting in de vorm van eigen medewerkers en beschikbaarheid van de flexibele schil. Ook draag je zorg voor de ontwikkeling van de medewerkers, mede door gerichte trainingen, opleidingen en coaching.

 

Je bezoekt werklocaties en evalueert de werksituatie ter plaatse met name ten aanzien van veiligheid en efficiëntie. Je zorgt voor beoordeling van kwaliteit van ingehuurde arbeidskrachten en draagt zorg voor feedback naar opdrachtnemer(s). Ook evalueer je de installation & commissioning per project met de medewerkers en project manager.

 

Overige werkzaamheden kunnen zijn:

 • Beoordelen facturen van derden en tekent na goedkeuring af.
 • Beoordelen urenverantwoordingen en declaraties van de afdelingsmedewerkers en externen en tekent na goedkeuring af.
 • Beoordelen wijzigingsverzoeken (technische of procedurele) van eigen personeel en inhuur partners en zet deze om in VTW, ECO of DCR.
 • Zorg dragen voor operationele begeleiding van afdelingsmedewerkers, ook aangaande voorschriften (waaronder huisregels, milieu en veiligheidsvoorschriften).
 • Bewaken van orde, netheid en veiligheid van de afdelingen.
 • Bespreken van de planning voor de construction/commissioning engineers, raadpleegt bij afwijkingen of calamiteiten hierover met betreffende afdeling.
 • Zorg dragen voor aanschaf, onderhoud en registratie van gereedschappen van de engineers.
 • Beoordelen en beslissingen nemen over mogelijke aanpassingen van standaard gereedschappen sets en/of incidentele aanschaf door medewerkers op locatie.

Vereisten

Wat heb je voor deze functie nodig?

 • HBO werk- en denkniveau: HBO/WO (technische) bedrijfskunde opleiding en affiniteit met techniek of MBO technische (WTB) opleiding met aanvullende relevante management/leidinggevende ervaring.
 • Ervaring op coördinatie/leidinggevend/administratief gebied
 • Kennis van interne organisatie
 • Ervaring met aansturen en begeleiden van buitendienstmedewerkers

 

Wat bieden wij?

Een uitdagende en afwisselende functie waarin je coördineert, organiseert, optimaliseert en zelf projecten uitwerkt. Een enthousiast team van collega’s in een informele, flexibele organisatie.

 

Ben jij klaar voor de uitdaging?

Ben je enthousiast over de vacature dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatiebrief via het sollicitatieformulier. Deze vacature wordt zowel intern als extern gepubliceerd. Bij gelijk gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.