IT Networking Specialist

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een baan in een dynamische omgeving met technisch hoogstaande producten? Wil je jouw technische IT kennis, analytische vaardigheden en jouw structurerende aanpak inzetten om de klant te voorzien van een sublieme IT fit tussen de software van ons logistieke systeem en het ERP systeem van de klant?

Door de verdere groei en professionalisering van onze organisatie zijn wij op zoek naar een zelfstandige collega voor de functie van:

 

IT Networking Specialist


Wat verwachten wij van je?

Als IT Networking Specialist ontwerp je de IT (Ethernet) schakel tussen ons netwerk en het ERP systeem van de klant.  Het geeft je energie om de technische behoefte van de klant uiteen te rafelen en aan te laten sluiten bij jouw professionele ideeën voor het ethernet-ontwerp. Je bent een techneut in hart en nieren. Je bent de technische spil in het IT ontwerp en krijgt energie in het vinden van de juiste technische oplossingen.

 

Wat houdt de functie in?

Om het ontwerpproces sneller en efficiënter te laten verlopen, ontwikkel je standaard ethernet oplossingen die eenvoudig aanpasbaar zijn op specifieke klantwensen. Voor onze klantprojecten onderzoek je tijdens de offertefase de vereisten voor de te ontwerpen IT infrastructuur. Voor het feitelijke ontwerp stem je met je collega’s van IT, Controls en System Engineering het plan van aanpak af. Je overlegt over integratie van software en de omzetting van functionele vereisten in infrastructuur en niet in de laatste plaats zorg je voor een goed beeld van de specifieke eisen en wensen van de klant. Op basis van de al verzamelde info ga je aan de slag met het ontwerp.  Met klant en IT stem je een sluitend IP plan af, je selecteert hardware en je implementeert en begeleidt de installatie. Vervolgens configureer en test je het netwerk on site en leg je een VPN verbinding naar de klant voor remote acces.

Vereisten

Wat heb je voor deze functie nodig?

Je bent iemand die veel passie heeft voor de techniek en dit ook graag overbrengt op anderen. Voor problemen weet jij passende oplossingen te vinden en je stemt je ontwerp af met de collega’s van Controls, System Engineering en IT die van jouw technische oplossing afhankelijk zijn.  Je legt goed contact met je collega’s en neemt mensen actief mee in je ideeën en beslissingen. Je werkt met plezier ca. 40% van je tijd (internationaal) On Site.

Kortom je beschikt over:

  • Een afgeronde HBO informatica opleiding
  • Minimaal 3 jaar ervaring als specialist op het gebied van infrastructuur en netwerken in een industriële omgeving
  • Ervaring met Cisco en Siemens, PLC technieken en Profinet zijn voor jou niet onbekend
  • Flexibele werkhouding en heldere communicatiestijl
  • Je bent in staat om conflicterende belangen bijeen te brengen
  • Een proactieve werkhouding en een structurerende stijl van werken
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.


Wat bieden wij jou?

Een afwisselende functie waarin je je technische know how kunt inzetten en verder kunt ontwikkelen.  Een enthousiaste groep van collega’s in een informele internationaal georiënteerde organisatie


Ben jij klaar voor de uitdaging?

Reageer dan via onderstaande “reactieknop”.